Toplotne črpalke

Toplotna črpalka je naprava, ki odvzema nekoristno energijo iz bližnje okolice in jo pretvarja v koristno energijo za segrevanje sanitarne vode in ogrevanje prostorov. Toplota, ki jo iz okolice črpajo toplotne črpalke, je v različne snovi akumulirana sončna energije, zato predstavlja obnovljivi vir energije.

 

ZAKAJ SO TOPLOTNE ČRPALKE ZRAK-VODA OPTIMALNA IZBIRA?

Toplotne črpalke zrak-voda so med najučinkovitejšimi toplotnimi črpalkami na trgu, njihova dodana vrednost pa je, da zmanjšujejo ogljični odtis ter bistveno povečajo energetsko učinkovitost vašega doma. Toplotne črpalke zrak-voda odvajajo toploto iz zunanjega zraka in jo prenašajo v sistem na vodni osnovi ter tako omogočajo, da lahko ustvarjeno toploto uporabimo za ogrevanje prostorov.

 

IZJEMNE ZMOGLJIVOSTI SODOBNIH TOPLOTNIH ČRPALK

Najsodobnejše izvedbe toplotnih črpalk zrak-voda omogočajo ogrevanje tudi pri zunanji temperaturi do – 28 °C. Tudi pri tako nizki temperaturi zraka še vedno prihranite 50 % energije ter si zagotovite občutne prihranke in enega najbolj udobnih načinov ogrevanja.

 

TOPLOTNA ČRPALKA + SAMOOSKRBNA SONČNA ELEKTRARNA

Toplotna črpalka je odlična v kombinaciji s samooskrbno sončno elektrarno, saj elektrarna pokrije vse stroške toplotne črpalke. Investicija v samooskrbno sončno elektrarno se povrne v približno osmih letih in po tej dobi se ogrevate praktično brez stroškov.

Ključne prednosti

toplotne črpalke

-vedno ravno prav topel dom

-enostavno upravljanje sistema

-ostanete brez stroškov dimnikarskih storitev

-učinkovit način ogrevanja z velikim prihrankom – uporaba obnovljivih virov

-okolju prijazen način ogrevanja

-izredno tiho delovanje

-primeren način ogrevanja za novogradnje in adaptacije

-kompatibilnost s katerim koli obstoječim sistemom ogrevanja

-nizki stroški vzdrževanja

PRIDOBITEV SUBVENCIJE EKO SKLADA

Zaradi številnih koristi država preko Eko sklada podpira vgradnjo toplotnih črpalk s subvencijami in krediti z znižano obrestno mero. Pri pripravi vse potrebne dokumentacije za Eko sklad vam priskočimo na pomoč in uredimo celoten postopek.

Priznane blagovne znamke

ki so na voljo pri nas

Mitsubishi  electric

Toplotne črpalke

Toplotne črpalke Mitsubishi Electric s sodobnimi serijami za ogrevanje uporabljajo nizkotemperaturni vir ogrevanja. S tehnologijo Ecodan (do -20 °C) ali Zubadan (do -28 °C) poskrbijo za brezhibno delovanje v različnih podnebnih režimih. Vse toplotne črpalke imajo tudi možnost za priklop Wi-Fi vmesnika, ki skupaj z aplikacijo MelCloud omogoča nadzor in krmiljenje naprave na daljavo prek tablice, telefona ali računalnika.

Panasonic

Toplotne črpalke

Toplotne črpalke Panasonic so v samem vrhu svetovnih ponudnikov in ponujajo odlične zmogljivosti od 3 kW pa vse do 16 kW. Toplotne črpalke so izjemno stroškovno učinkovite in okolju prijazne. Zagotavljajo obilo energije ne glede na vaše zahteve glede ogrevanja in hlajenja. Sistemi so primerni tako za novogradnje kot za obnovo.

Ključne prednosti, ki jih zagotavljajo klimatske naprave Panasonic

N

okolju prijazna tehnologija

N

rešitve za vse potrebe

N

izjemni energetski prihranki

N

tiho delovanje in čist zrak